ماسک انبه
از میوه های استوایی است که تقریبا از 4000 سال پیش در کوهپایه های رشته کوه های هیمالیا در کشور هندوستان و برمه توسط مردم بومی آن منطقه کشت می شده است.
با وجود خواص فراوانی که انبه دارد خیلی ها وقتی برای اولین بار انبه می خورند. اصلا از مزه آن خوششان نمی آید. اگر شما هم جز آن دسته هستید توصیه می کنیم آن را به صورت برش برش به همراه کمی آب لیمو مخلوط شده با کمی شکر و چند تکه یخ، مخلوط شده با شیر یا بستنی به عنوان یک میان وعده کاملا مغذی و فرح بخش میل کنید
مطالعات نشان داده است که در هر 100 گرم انبه خام، 37 میلی گرم ویتامین C یعنی 50 درصد از نیاز روزانه یک فرد بالغ و 2000 میکروگرم بتا کاروتن (پیش ساز ویتامین A) وجود دارد. هر دوی این مواد از ارکان اصلی همه محصولات آرایشی –بهداشتی قلمداد می شوند و در فرمولاسیون کرم ها و ماسک های خانگی و یا صناعی به منظور جلوگیری از پیری زودرس به کار می روند.
از سوی دیگر مصرف مواد غذایی غنی از آهن به همراه منابع غذایی غنی از ویتامین C وبتاکاروتن باعث افزایش جذب آهن می شود. به همین دلیل انبه با دارا بودن مقادیر فراوان ویتامین C و بتاکاروتن جذب آهن را به شدت افزایش می دهد و در نتیجه موجب بهبود علائم کم خونی نظیر خشکی پوست، شکنندگی ناخن ها و ریزش مو می شود.
علاوه بر این دریافت بالای بتاکاروتن، موجب تقویت سیستم ایمنی می شود. مطالعات نشان داده اند که برخی از سلول های سیستم ایمنی با افزایش بتاکاروتن فعال تر می شوند و چون انبه غنی از بتاکاروتن است با تحریک سیستم ایمنی مانع فعالیت عوامل میکروبی و ویروسی می شود. به همین دلیل مصرف آن برای افرادی که به شدت آکنه می زنند مفید است همچنین انبه رنگ صورت را باز کرده و دندان ها را سفید می کند. مصرف ماسک تقویتی این میوه بیشتر برای پوست های لک دار (دارای لک های ریز تازه) و پوست های اکنه ای که جای جوش روی آن باقی مانده است توصیه می شود. ماسک انبه رنگ صورت را باز می کند.
نحوه تهیه ماسک تقویتی انبه به شرح زیر است :
– انبه 1 عدد
– شیر بدون چربی 3 قاشق غذاخوری
– جوانه گندم له شده 6 قاشق غذاخوری
طرز تهیه و استفاده
مواد فوق را خوب با هم مخلوط کرده و سپس تمام پوست صورت به غیر از دور چشم را آغشته کنید. البته قبل از مالیدن ماسک باید پوست صورت کاملا تمیز باشد. بعد از زدن ماسک به مدت 20 دقیقه در جایی آرام استراحت کنید. هنگامی که ماسک تقریبا خشک شد آن را با آب ولرم از روی صورت پاک کرده و با پنبه پوست خود را خشک نمایید.
مصرف این ماسک برای افرادی که پوست حساسی دارند توصیه نمی شود زیرا پوست انبه دارای ترکیباتی است که بسیار آلرژی زا هستند و تماس پوست صورت با آن موجب بروز کهیر می شود. به همین دلیل به این افراد توصیه نمی شود که از گوشت این میوه آن هم انبه کاملا شیرین و رسیده استفاده کنند.
به هر حال مصرف این ماسک هفته ای یک بار بلامانع است ولی توصیه می کنیم به دلیل احتمال بروز واکنش نشان دادن پوست از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنید. در ضمن بهتر است اولین باری که این ترکیب را تهیه کردید مقداری از آن را روی بازویتان بمالید و بعد از 24 ساعت اگر علائم حساسیت (کهیر، قرمزی، خارش) روی پوست شما ایجاد نشد آنگاه ماسک را تهیه کرده و روی صورتتان بمالید.
گردآوری و تنظیم : نایس کلوب
برگرفته از کتاب خودآموز ماسک صورت (با میوه ها و گیاهان دارویی) شهیده طالب، دکتر محمد پور فخاران
خوب بودباانبه نظردیگری ندارید؟؟
درمورد روغن هسته انبه