راهنمای سایت
جستجو:
ورود کاربران
 
 
فراموشی کلمه عبور
رای دهید

گیاهان و میو های مورد استفاده در ساخت فراورده های آرایشی و خواص آنها ، (بخش پنجم )

گندمها  Triticum

 گندمها مهمترین گیاهان این تیره را تشکیل می دهند و از میوه آن، غذای میلیونها انسان کره زمین تامین می گردد. گندم، گیاهانی یکساله و دارای سنبلکهایی عاری از پایه بر روی محور گل آذین اند. بر اثر پرورش انواع آنها در نواحی مختلف کره زمین واریته ها و نژادهای متنوع از آنها بدست آ مده است. 

مواد متشکله گندم برحسب انواع و نژادهای آن، تفاوت می کند دارای آب، سلولز، مواد قندی، مواد معدنی، مواد ازته و مواد چرب است. گندم، آرد گندم، جوانه گندم و روغن جوانه گندم علاوه بر مصارف تغذیه ای دارای استفاده درمانی می باشند.

آرد گندم

اگر بر روی پوست بدن مالش داده شود تحریکات جلدی را مخصوصاً در مواردی التهاب و ورم را از بین می برد. استفاده از آرد گندم از قدیم الایام برای رفع مشکلات پوستی و ماسکهای زیبایی رایج بوده است. آرد گندم روی پوست دارای اثرات آرام بخش و مقوی می باشد. از آرد در تهیه بسیاری از ماسکهای گیاهی و کرمهای محافظ استفاده می کنند.

جوانه گندم

رنگ مایل به زرد دارد، جوانه گندم دارای مواد غذایی فراوان، ویتامین ها و عناصر معدنی مختلف است. از جوانه گندم روغنی تحت اثر فشار هیدرولیک و یا به کمک حلال، استخراج می شود که روغن جوانه گندم نامیده می شود.

روغن جوانه گندم

دارای اسید لینولئیک، اسید اولئیک، اسیدهای چرب، مواد صابونی نشدنی، ویتامین Eو فسفولیپیدها می باشد.

روغن جوانه گندم، حالت مایع رنگ زرد و ظاهری شبیه روغن ذرت دارد. روغن جوانه گندم حالت مایع رنگ زرد و ظاهری شبیه روغن ذرت دارد. روغن جوانه گندم از روغن مغذی و سرشار از ویتامین Eو اسیدهای چرب اشباع نشده (ویتامین F) است. از این جهت برای مصارف غذایی و درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. روغن جوانه گندم تقویت کننده پوست بوده و مانع  تشکیل چین و چروکها شده و چین و چروکهای ریز را از بین می برد.

گوجه فرنگی   (Lycopersicum esculentum M.) Tomato

گیاهی است علفی که دارای برگ هایی مرکب از برگچه های فرد و نامساوی که به حالت طبیعی و یا پس از لمس کردن، بوی ناپسند و قوی از آن استشمام می شود. گلهای آن رنگ مایل به سبز دارد و به وضع منفرد یا به تعداد کم در مجاور هم ظاهر می گردد. میوه اش گوشتدار، قرمز رنگ و به ابعاد مختلف است و پس از رسیدن رنگ قرمز و زیبا پیدا می کند.

گوجه فرنگی میوه ای است سرشار از ویتامین ها و با ویتامین های A، B، PP، E، CوKکه دارد در حفظ تعادل مواد آلی بدن مداخله می نماید. 

آب گوجه فرنگی تازه در رفع لکه های پوست مانند کک و مک (لکه های کوچک قهوه ای رنگی است که بر روی پوست ظاهر می شود و گاهی نیز بطور محسوسی حالت برجسته پیدا می کند. این لکه ها بر روی صورت، دست، گردن و مخصوصاً پوست گونه ها پیدا می شود. در تابستان در اثر تحریک نور خورشید پر رنگ و مشخص تر از زمستان است) اثر مفید ظاهر می کند.

آب گوجه فرنگی رسیده و تازه برای لطافت و شادابی و تقویت پوست بکار می رود و از بروز چین و چروک های زودرس جلوگیری می کند.

* یک گوجه فرنگی کاملاً رسیده را انتخاب کرده و به دقت بشویید. پوست گوجه فرتگی را گرفته و آن را به خوبی ریز کنید و از صافی رد کنید تا دانه های آن گرفته شود. چند قطره آبلیموی تازه و روغن زیتون اضافه کرده و ماسک را بر روی پوست صورت قرار دهید. 

گون Astragalus(کتیرا)

گیاهان علفی یا بصورت بوته های چوبی خاردار و یا عاری از خار می باشند. انواع مولد کتیرا و بطور کلی گونه هایی از آنها که بوته مانند و دارای ساقه های چوبی هستند گون نامیده می شوند. این گیاهان عموماً برگهایی مرکب از برگچه های متعدد و غالباً فرد دارند ولی در بین آنها ندرتاً گیاهانی با برگهای ساده نیز یافت می شوند. گلهای آنها به رنگهای صورتی، قرمز، گلی، بنفش، زرد، سفید و مجتمع بصورت گل اذین های مختلف خوشه یا سنبله است.

 در ساقه بعضی از نمونه های بوته مانند گون ها نوعی ماده صمغی فراهم می گردد که خود به خود و یا بر اثر ایجاد شکاف به خارج ترشح می شود. این ماده که به سهولت بر روی ساقه خشک می گردد پس از جمع آوری تحت نام کتیرا به بازارها عرضه می شود.

کتیرا در بازار تجارت بصورت قطعات مسطح، نوار مانند و چین خورده و یا رشته ای شکل، معمولا نامنظم و به رنگهای سفید یا مایل به زرد و غالباً کدر در معرض استفاده قرار می گیرد. کتیرا ماده ای سخت و با مقاومت است. کتیرا در آب حل نمی شود ولی با جذب آب به صورت لعاب چسبنده ای درمی آید.

لیموترش (Citrus Limonum R.)Lime

درخت لیمو ترش، درختی است کوچک به ارتفاع 5-4 متر که ریشه قوی منشعب و به رنگ سفید مایل به زرد دارد. دارای شاخه های خاردار و برگهایش متناوب، شفاف، به رنگ سبز مایل به زرد، دندانه دار و یا کامل است. گلهای آن متعدد و دارای بوی ضعیف و شامل گلبرگهایی با سطح داخلی سفید رنگ است. میوه اش به رنگ زرد روشن (پس از رسیدن) دارای گوشتی ترش مزه و محتوی دانه هایی با طعم بسیار تلخ می باشد. در زیر بافت بشره پوست لیمو ترش، کیسه های بزرگ و فراوان محتوی اسانس معطر جای دارد.

لیمو دارای 88 درصد آب، اسیدهای مختلف، ساکاروز، مواد سفیده ای، پکتین، آهن، سیلیس و غیره می باشد. آب لیمو دارای ویتامین Cفراوانی است. لیمو ترش حاوی اسید سیتریک بوده بهترین ماده ضد چربی است پاک کننده، سفید کننده و ضد چروک است.

در افرادی که پوست چرب دارند باید لوسیون حاصل از لیمو ترش را هنگام شب و صبح به پوست صورت بمالند و برای رفع لک صورت و کک و مک شیره تازه لیمو ترش که کمی نمک به ان افزوده باشند به عنوان لوسیون صورت، موثر واقع می شود. شیره تازه لیموترش اگر بصورت لوسیون صورت دو دفعه در هر هفته به پوست صورت مالیده شود از پیدایش چین و چروک صورت جلوگیری بعمل می آورد.

مخلوط آب لیموترش و گلسیرین و چند قطره گلاب یا ادوکلن (به مقدار مساوی) در تامین لطافت و نرمی پوست تاثیر فراوان دارد. 

لیمو ترش که یکی از واریته های گیاه مذکور بنام Var. dulcis Morisاست، طعمی شیرین و ملایم دارد. شیره آن به عنوان خنکی به بیماران داده می شود. لیمو شیرین حجم درشت تر و رنگ روشن تر از لیموترش دارد. درختان لیمو شیرین و لیمو ترش در ایران مخصوصاً در نواحی شمالی و جنوبی پرورش می یابد.

موز (Musa Sapientum L.) Banana

گیاهی بزرگ، علفی و دارای ظاهر درختچه مانند با برگهای بسیار بزرگ و پهن بطول 2-1 متر میوه اش گوشتدار باریک و دراز و کمی خمیده، 3 گوش، در ابتدا به رنگ سبز، پس از رسیدن به رنگ زرد درمی آید. پرورش آن امروزه بعلت میوه مطبوع و خوراکی که دارد در غالب نواحی حاره و در جنوب ایران معمول است.

موز دارای  اب، مواد قندی، مواد چرب و الیاف می باشد ولی علاوه بر موارد ذکر شده دارای ویتامین C,B,Aو مقدار کمی ویتامین Eو فسفر، منیزیوم، سدیم، پتاسیم، آهن، روی و تانن است موز علاوه بر مصارف غذایی در ترکیب کرمها و ماسکهای زیبایی شرکت داشته و برای سلامت و زیبایی پوست مفید واقع می شود.

نارگیل Cocoa – nutpalm(Cocos nucifera L.)

درختی به ارتفاع 40 متر و دارای ساقه منتهی برگهای بزرگ به طول 4 تا 5 متر میوه اش بصورت سفت، بیضوی، به قطر 20-15 سانتی متر.

نارگیل میوه ای است پوشیده از الیاف خشن که درون آن شیره نارگیل قرار دارد. از جدار این میوه در اثر فشار و گرما ماده روغنی سفیدرنگی بدست می آید. این ماده روغنی به مصارف شمع سازی، صابون سازی و ... می رسد. این روغن بصورت تصفیه نشده دارای بوی ناپسندی است. روغن تصفیه شده فاقد بو را به مصرف تغذیه و تهیه پمادها و کرمهای آرایشی می رسانند.

نارنج (Citrus bigaradia Du.) Sour – Orange

درخت نارنج به ارتفاع متوسط 5-4 متر است و امروزه مصارف فراوانی که میوه و برگ و گل آن در پزشکی و یا از نظر تغذیه پیدا نموده است پرورش آن در غالب نواحی معتدل و مساعد معمول گردیده است. قسمت مورد استفاده درخت نارنج برگ، گل، میوه و پوست خارجی درخت است.

گلهای درخت نارنج، بهار نارنج نامیده می شد. بهار نارنج در حالت تازه دارای بوی معطر  مطبوع و طعمی پسندیده است و پس از خشک شدن بوی آن ضعیف می گردد. برای مصارف دارویی بهار نارنج را به حالت غنچه ناشکفته، هنگام صبح پس از آنکه ذرات شبنم خشک گردید از درخت می چینند و سپس بسرعت در تاریکی خشک می کنند.

نارنج میوه ترش مزه درخت نارنج است.که به مصارف تغذیه و تهیه آب نارنج می رسد. در بهداشت پوست، نارنج مورد استفاده دارد. برای جمع شدن منافذ پوست صورت و تامین لطافت و نرمی آن در افرادی که پوست چرب دارند. باید ورقه های نازک نارنج را بصورت ماسک بر روی پوست قرار داده و بعد از مدت 30-20 دقیقه صورت را شست.

* مخلوط آب نارنج و گلاب به نسبت 3: 1 لوسیون قابض خوبی برای بهداشت دست و صورت می باشد.

نعناع (Mentha Piperata L.)Perppermint

گیاهی است علفی، پایا و دارای ساقه هایی بر دو نوع خزنده و زیرزمینی، از میان ریشه ها یک شاخه قائم و برگدار کوچک خارج می شود که برگهای آن متقابل، بیضوی، نوک تیز، دندانه دار کمی پوشیده از کرک، از کلیه قسمتهای هوایی این گیاه بوی معطر و مطبوع استشمام می شود. ساقه این گیاه چهارگوش و به رنگ قرمز مایل به بنفش یا مایل به ارغوانی است. گلهای آن در ماههای مرداد و شهریور ظاهر می گردند. رنگ گلی یا ارغوانی مایل به بنفش دارند و به تعداد زیاد در مجاو ریکدیگر به نحوی مجتمع قرار می گیرند.

برگ تازه گیاه دارای تانن، یک ماده تلخ و 5/2 درصد اسانس است. از این اسانس در صنعت شکلات سازی و شیرینی پزی، عطر سازی و صنایع دارویی استفاده می شود. اسانس مانتول اگر به مقدار کم بر روی پوست سالم مالیده شود اثر رفع خارش دارد. نعناع برای جلوگیری از افتادگی و شل شدن پوست بسیار موثر است.

هلو (Persica Vulgaris Miller) Peach

میوه ای است درشت و خوش طعم که درنواحی مختلف ایران پرورش می یابد. هلو بطور متوسط دارای 83 درصد آب، 9 تا 10 درصد مواد قندی مختلف، 70 درصد اسیدهای آلی آزاد مانند اسید سیتریک، وینیک، مالیک و 93 درصد مواد ازته و 48 درصد پکتین و ویتامین  های مختلف دارد.

برای طراوت پوست صورت، قرار دادن هلوی تازه و له شده بر روی پوست از قدیم الایام بین زنان ملل مختلف معمول بوده است و هنوز هم این عمل انجام می گیرد، بطوریکه حتی در کتب و مجلات و آرایشی انعکاس دارد و مورد تایید علم امروز هم می باشد.

برای این منظر هلو را به دقت پوست کنده له کنید و بمدت 20 دقیقه بر روی پوست قرار دهید و در همان حال استراحت نمایید. سپس صورت را با آب بشویید. ماسک هلو پوست صورت و گردن را تقویت کرده و لطافت خاصی می بخشد. این ماسک منافذ باز پوستی را می بندد و از بروز چین و چروک های زودرس جلوگیری می کند.

هویج(Daucus Carota L.) Carrot

هویج گیاهی است که بر اثر پرورش های متفاوت دارای فرم ها، نژادهاو دو رگه هایی گردیده است که هر یک از نظر ضخامت ریشه، رنگ، مقدار و درصد مواد غذایی و غیره با دیگری تفاوت دارد. هر دو نوع هویج یعنی گونه وحشی و هم نمونه های پرورش یافته آن اثر درمانی دارند با این تفاوت که نوع پرورش یافته ریشه مفید خوراکی نیز دارد.

هویج گیاهی است علفی، دو ساله، دارای ریشه است و ساقه بی کرک یا پوشیده از تار که نوع پرورش یافته آن در غالب نواحی کره زمین می روید. گلهای کوچک، سفید و مجتمع بصورت چتر مرکب است. قسم مورد استفاده انواع وحشی و پرورش یافته هویج، ریشه و میوه آنهاست.

ترکیب شیمیایی دارای 89-86 درصد آب، اسیدیته 46%  مواد ازته، مواد چرب، مواد پکتیک و یک ماده رنگی قابل تبلور از کاروتن ها و پیش ویتامین Aو دیاستازهای مختلف است. اخیراً وجود نوعی انسولین گیاهی با اثر کم کننده مقدار قند خون در آن مشخص شده است.

ریشه و میوه هویج دارای نوعی اسانس است. این اسانس که از نظر تقطیر میوه و ریشه گیاه تحت تاثیر بخار آب حاصل می شود شامل پینن، لیمونن و دوکول Daucolاست. اسانس میوه هویج، زرد رنگ با بوی دلپذیر و برای خوش طعم کردن بعضی از غذاها بکار می رود. 

هویج خوراکی وجود ویتامین های D,C,B,Aو مقادیری ویتامین Eو مقداری استروژن در هویج پرورش یافته باعث گردیده که ریشه گیاه در ردیف مهمترین مواد خوراکی و مفید برای بدن قرر گیرد. بعلت وجود همین ویتامین هاست که مصارف عدیده در بیماری ها ناشی از کمود یا فقدان این مواد در بدن پیدا نموده است. بطوریکه در رفع عوارض ناشی از کمبود ویتامین Cدر بدن، بی میلی جنسی، کم خونی زنان، بلوغ و بطور کلی حالات تناشی از کمبود ویتامین های مذکور در افراد جوان و مسن می تواند مور استفاده قرار گیرد.

چون با نگهداری ریشه هویج بصورت کنسرو، ویتامین های آن از بین نمی روند از این جهت بصورت کنسرو نیز می توان در تمام فصول سال از آن استفاده کرد. البته ترجیحاً تازه آن بهتر است. فقط باید دقت کرد که اگر هویج پخته شود قسمتی از ویتامین Cآن کاهش می یابد. تجارب مختلف نشان داده است که ریشه هویج بعلت سرشار بودن از ویتامین ها و اثر مفید در بالا بردن مقاومت بدن در مقابل بیماری های عفونی، هرگز نباید برای تمیز کردن ریشه هویج قسمت خارجی آن را جدا نمود بلکه باید قشر بیرونی ریشه دار، در زیر شیر آب با چاقو به ملایمت تراشیده شود.

هویج بعلت دارا بودن مواد مخلف در تغذیه سلول های بشره پوست و سلامت آن تاثیر بسیار مفید دارد. از این نظر در تهیه اغلب فرآروده های بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد مانند نوعی لوسین مرکب از عصاره روغنی هویج، روغن آفتاب گردان، روغن جوانه گندم و روغن فندق تهیه می شود که برای منظور فوق و تامین سلامت پوست و طراوت لایه های سطحی پوست، به پوست ناحیه اطراف چشم پلکها و گردن می مالند.

آب هویج اگر به پوست صورت مالیده شود باعث روشن شدن و جلای پوست صورت می گردد و همچنین برخی عوارض عادی پوست چرب را از بین می برد.

لوسیون خاص از شیره هویج برای تامین طراوت پوست گردن و صورت (مشابه اثر خیار، کاهو، توت فرنگی) می تواند مورد استفاده قرار گیرد. زیرا باعث تامین شادابی و تازگی پوست می شود. عصاره هویج در تهیه لوسیون های محافظ، انواع ماسک، انواع کرمهای تقویت کننده و محصولات ضد آفتاب استفاده می شود. بطور کلی فرآورده های آرایشی حاوی هویج خام یا عصاره آن اعمال فیزیولوژیکی پوست را تقویت نموده و زیبایی و طراوت خاصی به پوست می بخشد.

هویج همچنین طبق بررسی های L. Binetدارای استروژن ها Oestrogenesاست که بر روی دستگاه تناسلی اثر هورمونی دارد و بواسطه این هورمون، هویج در هنگام مصرف موضعی بر روی پوست می تواند اثرات یک داروی هورمونی را نیز داشته باشد.

* یک هویج را خوب شسته و پوست آن را بتراشید. بعد آن را رنده کرده و بر روی پوست صورت به مدت 20 دقیقه قرار دهید.

عسل

یکی از بهترین نعمات الهی و فرآورده های طبیعی مفید است. بشر از حدود دهها هزار سال پیش خواص عسل را می شناخته و بصورتهای گوناگون از آن استفاده می نموده است. بطور مثال در مصر قدیم عسل را در پزشکی مصرف می کردند. در طب جدید هم مورد مصرف دارد. عسل دارای ویتامین های B6,B2,B1,Aمی باشد و دارای  خواص بسیار مهمی است. علاوه بر ویتامین ها وجود ازت و مواد قندی در عسل آن را در ردیف غذاهای کامل و لازم برای بدن انسان قرار می دهد.

عسل علاوه بر فایده های زیاد در مصارف غذایی و دارویی، در آرایش و زیبایی نیز سابقه دیرینه ای دارد و در ترکیب بسیاری از کرمها و لوسیون ها شرکت می کند.

* دو قاشق عسل صاف شده را با کمی شیر ولرم بهم بزنید و آن را به روش ماسک بر روی کل صورت بغیر از هاله چشمها قرار دهید. پس از 20 دقیقه ماسک را آرام با پنبه آغشته به شیر پاک کرده و بشویید.

* دو قاشق عسل صاف شده را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط نموده و به روش ماسک بر روی پوست صورت قرار داده و آرام ماساژ دهید و پس از 20 دقیقه صورت را پاک کرده بشویید بلافاصله شفافیت و شادابی خاص پوست را ملاحظه خواهید کرد. 

اختصاصات درمانی آرژیل (خاک رس)

خاک رس، یا آرژیل از گذشته های دور مورد استفاده کشورهای مختلف جهت درمان قرار می گرفته است و حتی در حال حاضر نیز بعضی از اطباء که بدان آشنایی دارند برای مصارف درمانی مختلف آن را بکار می برند. آرژیل دارای مواد معدنی و آلی مختلفی است و اثرات درمانی آن را نیز باید به علت وجود همین عناصر مفید در آن دانست.

مصریان قدیم، از آرژیل جهت مومیایی کردن اجساد مردگان بعنوان یک ماده ضد عفونی کننده استفاده بعمل می آوردند. اثر ضد سمی آن نیز ثابت شده است. آرژیل اثر ضد عفونی کننده مشابه بعضی فرآورده های گیاهی مانند اسانس ها دارد و استفاده از آن به خلاف ضدعفونی  کننده های شیمیایی که امروزه متداول است و سلول های سطحی ناحیه مجروح را آسیب می رساند فاقد هر گونه اثر زیان بخش می باشد.

بنظر می رسد که آرژیل دارای اثر رادیواکتیو باشد و مقدار آن به تناسب نوع آرژیل بین 3/0 درصد تا 25/1 واحد Macheباشد. در بعضی کتب علمی نیز چنین انعکاسی می یابد که الکتریسیته زمین، خواص درمانی به آرژیل (خاک رس) می بخشد.

آرژیل خاصیت جذب کنندگی قوی دارد و برای بی رنگ کردن مفید است و چربی را هم از بین می برد. از آرژیل در استعمال خارجی معمولاً بصورت ضماد (ماسک) کمپرس از گرد آن مشابه پودر تالک استفاده می شود. خاک رسی که برای مصارف درمانی بکار می رود باید خالص باشد یعنی از زمین های بکر غیر آلوده از اعماق 1.5متری بدست آید. سپس این خاک بر روی پارچه ای پاک گسترانده شده و در مقابل نور خورشید قرار می گیرد. به این وسیله آرژیل از الودگی ها عاری شده و قابل استفاده می باشد.

ارژیل به علت خواصی که دارد به مصارف تهیه ماسکهای زیبایی نیز می رسد. برای این کار باید مقداری از خاک رس (آرژیل) را با هم وزن خود آب خیار یا آب گوجه فرنگی و یا آّب انگور تازه مخلوط کرده آن قدر هم زده تا خمیر نرمی از آن بدست آید، آنگاه خمیر حاصل را به روش ماسک بر روی پوست صورت قرار دهید این ماسک را به تناسب نوع پوست به مدت 15 تا 30 دقیقه می توان روی پوست گذاشت. بعد آن را با پنبه ای آغشته به شیر یا گلاب از روی صورت پاک کرده و صورت را شستشو دهید. انجام این عمل اگر یکبار در هفته صورت گیرد پوست صورت، حالت شاداب و لطیف پیدا می کند. استفاده از آرژیل به روش فوق علاوه بر آنکه دانه های ریز و جوش و حالت برافروختگی پوست صورت را از بین می برد در شادابی پوست و رفع چین و چروک سطحی پوست نیز موثر واقع می شود.

اگر آرژیل به مقدار مناسب با روغن زیتون مخلوط شود بطوریکه غلظتی مشابه غلظت کرم پیدا نماید می توان از آن برای تمام حالات مذکور استفاده کرد.      

زیبایی طبیعی پوست با استفاده از عسل

یکی از بهترین نعمات الهی و فرآورده های طبیعی مفید است. بشر از حدود دهها هزار سال پیش  خواص عسل را می شناخه و به صورتهای گوناگون از ان استفاده می نموده است.

در طی قرن ها از عسل به عنوان یک محافظ طبیعی پوست و مو استفاده کرده اند. کلئوپاترا به حمام های شیر و عسل خود معروف بود و همسر امپراتور روم از یک نوع لوسیون شیر و عسل برای پاکسازی و حفظ طراوت و جوانی پوست صورتش استفاده می کرد. با گذشت زمان هنگامی که در اواخر دهه 1800 تولید لوزام آرایش بصورت انبوه آغاز گردید عسل به عنوان یکی از اجزاء رایج در این فرآورده ها به کار گرفته شد.

ترکیب شیمیایی عسل

عسل شامل دکستروز، لوولوز، سوکروز و دکسترین می باشد. اسیدهای  آمینه، ویتامین ها، املاح و برخی آنزیم ها در عسل وجود دارد. عسل دارای ویتامین های B2, B1,A,B6می باشد و به نظر می رسد وجود این ترکیبات در ایجاد اثرات مفید آن نقش دارند. وجود ازت و مواد قندی در عسل  آن را در ردیف غذاهای کامل و لازم برای بدن انسان قرار می دهد.

عسل یک مرطوب کننده طبیعی

قدرت نگهداری آب توسط پوست، مهمترین عامل برای حفظ نرمی و الاستیسیته آن است. با بالا رفتن سن تماس با عوامل شیمیایی و یا استرس های محیطی پوست این قابلیت را از دست می دهد. به همین سبب با احساس خشکی و ظهور چروکهای پوستی مواجه می شویم.

عسل یک ترکیب جاذب الرطوبه است که آب را جذب کرده و  آن را در خود نگه می دارد. لذا به عنوان یک جزء ثابت در انواع فرآورده های مرطوب کننده نظیر پاک کننده ها، کرم ها، شامپوها و نرم کننده ها بکار می رود. از سوی دیگر به جهت برخورداری از خاصیت ضد التهاب پوستی، انتخاب مناسبی برای استفاده در فرآورده های مخصوص پوستهای حساس و محافظ پوست بدن به حساب می آید.

عسل یک لایه بردار طبیعی پوست

با لایه بردای و پیلینگ پوست یک لایه سطحی از سلول های مرده پوست که حاوی جوش، جای جوش  و آکنه و لکه های قهوه ای روی پوست برداشته می شود و با رفع تیرگی پوست برداشت سلولهای مرده باعث طراوت و شادابی و زیبایی پوست می شود. ترکیباتی که به عنوان لایه بردار استفاده می شوند دارای ماده آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAs) می باشند. HAsکه برای لایه برداری پوست کاربرد دارند جزء موثر کرمهای ضد پیری پوست و از بین برنده چین و چروک پوست و مرطوب کننده های پوستی به شمار می روند عسل دارای HAsآلفا هیدروکسی اسید می باشد. به همین علت به عنوان یک ترکیب لایه بردار مفید کاربرد دارد. 

 

مطالب مرتبط

گیاهان و میو های مورد استفاده در ساخت فراورده های آرایشی و خواص آنها ، (بخش اول )

گیاهان و میو های مورد استفاده درساخت فراورده های آرایشی و خواص آنها ، (بخش دوم )

گیاهان و میوه های مورد استفاده در ساخت فرآورده های آرایشی و خواص آنها، بخش سوم

گیاهان و میوه های مورد استفاده در ساخت فرآورده های آرایشی و خواص آنها، بخش چهارم

 

گردآوری و تنظیم: نایس کلوب

برگرفته از کتاب 1001 نکته زیبایی پوست، مو، ناخن و ...،تالیف: نسرین تک زارع ، دکتر علیرضا تک زارع، مهندس محمد رضا تک زارع،انتشارات شقایق چاپ پنجم 1383

برچسب ها:


مطالب دیگر:

اشتراک
نظر شما
نام:
نظر:  
عضویت در خبرنامه نایس کلوب
  
جستجو در سایت بر اساس کلمات کلیدی:

صفحه اصلی | درباره ما | قوانین و مقررات سایت | تماس با ما | راهنمای سایت | تبلیغات در سایت
عضویت در سایت | معرفی سایت به دوستان

E-mail: info@nicecloob.com
Phone: 09198145162 - 09381578776
آدرس: بابل - خیابان بابلسر - کوچه آخوندی - ساختمان مانلی
مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
لطفاً پیش از استفاده از سایت صفحه راهنمای سایت را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت بدان معناست که شما قبلاً صفحه راهنمای سایت را مطالعه کرده و به مفاد آن واقفید.

به نایس کلاب امتیاز دهید